Wijkondersteuners krijgen garageruimte voor voorbereiding buurtactiviteiten

Een ruimte om buurtactiviteiten voor te bereiden. Dat was de wens van de Vughtse wijkondersteuners. Maandag 18 maart konden wij deze wens in vervulling laten gaan door een garageruimte beschikbaar te stellen aan de Van de Pollstraat. We doen dit graag omdat we vaak nauw samenwerken met de wijkondersteuners

“Fantastisch dat we vanmiddag bij elkaar zijn om deze ruimte te openen,” zei wethouder Saskia Heijboer enthousiast bij de opening van de ruimte voor de wijkondersteuners aan de Van de Pollstraat. “Afgelopen jaren zijn er steeds weer stappen gezet voor de leefbaarheid in de Vughtse wijken door de wijkondersteuners, Welzijn Vught en Woonwijze. Dat is belangrijk omdat je samen in een buurt leeft en zo ook voor elkaar kunt zorgen.” De wijk- en dorpsondersteuners worden begeleid en ondersteund door Welzijn Vught.

Kosteloos
Wij stellen de garage aan de Van de Pollstraat kosteloos ter beschikking omdat we de wijkondersteuners een warm hart toedragen en graag met hen samenwerken. “We willen samen het verschil maken. Dit is een mooie manier om dat te laten zien”, zei Pim Peels, onze manager bedrijfsvoering. Wijkondersteuner Jos Tychon vertelde namens zijn ‘collega’s’ blij te zijn dat er na drie jaar een eigen plek is. “We zijn daar Woonwijze heel dankbaar voor, dit geeft ons rust.”
Door symbolisch een vruchtentaartje aan te snijden, die staat voor de vruchtbare, onderlinge samenwerking werd de ruimte geopend. Deze wordt door de wijkondersteuners gebruikt om buurtactiviteiten voor te bereiden. Voorheen werd de garage gebruikt voor een fietsenproject, door de Huurders Belangenvereniging van Woonwijze en voor de voedselbank. Saskia Heijboer: “Ik hoop dat deze ruimte door haar geschiedenis een inspiratiebron mag zijn voor vele ideeën.”