Wie wil meehelpen met het uitdelen van zelfgemaakte hapjes op Koningsdag?

Koningsdag is een perfecte dag om mensen die hier niet zijn opgegroeid kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. Ook is het een mooie gelegenheid om een praatje te maken met nieuwe Vughtse bewoners en te proeven van hun cultuur. Dit jaar worden daarom tijdens de Vughtse vrijmarkt weer zelfgemaakte hapjes uit vele windstreken uitgedeeld. Wie mee wil helpen, is van harte welkom. 

Essan Mustafa Mohamad (39) was afgelopen jaar een van de statushouders uit Vught die op het Marktveld zelfgemaakte hapjes uitdeelde aan bezoekers van de vrijmarkt.  “Ik had baklava en falafel gemaakt, echte Arabische gerechten. Mensen uit Syrië, Irak en Eretrea hadden weer andere hapjes verzorgd. We stonden daar met wel twintig mensen”, vertelt hij.
Het werd een doorslaand succes. “Om 12 uur was alles al weg, zo lekker vonden de mensen het. Het was ook heel gezellig, de mensen waren geïnteresseerd. Ik heb leuke gesprekken gehad.”

Meedoen?
Wij waren -samen met Welzijn Vught en Vluchtelingenwerk – initiatiefnemer voor de het uitdelen van de hapjes van verschillende culturen. Ook dit jaar zetten we ons hier graag voor in. Er zijn daarom wederom twee kramen beschikbaar. Huurders die zin hebben om mee te doen zijn hiervoor van harte welkom. U ontvangt hiervoor een bijdrage van € 20 voor het maken van de hapjes.
Wilt u meedoen? Neem dan contact op met onze adviseur participatie Gerdie Jans Rat. Zij is bereikbaar via (073) 656 23 82 of g.jansrat@woonwijze.nl.