‘Damesakkoord’ onderstreept goede samenwerking voor De Huiskamer

De Huiskamer is een fijne ontmoetingsplek in de Marktveldpassage waar ‘koffie, thee en aandacht’ geschonken worden. Dankzij zestien enthousiaste vrijwilligers loopt De Huiskamer goed. Tijd om de samenwerking tussen Welzijn Vught, Reinier van Arkel, Ondernemersvereniging Marktveld en ons te onderstrepen met een ‘damesakkoord’.

Caroline Douwes (Reinier van Arkel), Yvonne Kolmans (Welzijn Vught), Angele van de Water (Ondernemersvereniging Marktveld) en Gerdie Jans Rat (Woonwijze) tekenden dinsdag (20 maart) met een grote lach op hun gezicht het ‘damesakkoord’ voor De Huiskamer. “Het mooie is dat dit – op een A4’tje met onze visie na – het eerste is wat we op papier zetten”, zegt Caroline Douwes. “We zijn gewoon aan de slag gegaan. Het vertrouwen is er. Dit is voor ons vooral een feestelijk moment. We zijn trots op deze mooie samenwerking”, vult Yvonne Kolmans aan.

Gezellige gastvrouwen
Terwijl de dames ondertekenen, zet Wim uit Cromvoirt buiten zijn fiets in het rek. Binnen bestelt hij een kopje koffie en leest de krant. “Je loopt hier makkelijk binnen, ik kom elke week wel even. De koffie kost maar vijftig cent. De gastvrouwen zijn gezellig en ik kan de krant lezen.”
Iedere dag zijn er mensen zoals Wim in De Huiskamer. “Soms op een ochtend of middag maar drie, dan weer zit het vol met achttien mensen”, zegt vrijwilligster Tecla. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit hoeveel mensen er zijn, vinden zij en haar collega Zuhal: “Ik hou van mensen. Als je even een lachje op hun gezicht kunt brengen, dan is het al mooi.”

Boven verwachting
“De vrijwilligers zijn top”, weet Angele van de Water. “Zonder hen zou dit er niet kunnen zijn.” Op dit moment zijn er zo’n zestien mensen actief. “Dat is boven verwachting, maar we kunnen altijd extra handen gebruiken”, zegt Yvonne Kolmans. Het mooie van De Huiskamer is volgens de vier dat je er nooit alleen bent. “Er is altijd iemand om een praatje mee te maken. En heb je daar geen zin in? Dan ga je lekker op een van de stoelen zitten met een krant of tijdschrift. Ook prima!”