Proef verbeteren doorstromen huurwoningen

Om meer beschikbare woningen aan te kunnen bieden en bestaande huurders passend te laten wonen, geeft Woonwijze bestaande huurders als proef tot en met maart 2019 voorrang als zij op zoek zijn naar een andere woning. Ieder beschikbaar woningtype wordt afwisselend aangeboden. De advertentie van de woning geeft duidelijkheid over de manier van aanbieden (regulier of doorstromer). Voorwaarde bij doorstromen is wel dat de huidige huurwoning vrijkomt. Deze vrijgekomen huurwoning wijst Woonwijze toe op de reguliere manier: op basis van inschrijftijd.

Waarom een proef met doorstromen?
Woonwijze helpt woningzoekenden graag aan een passende woning. Daarom zijn we – na goedkeuring van de Huurders Belangenvereniging – gestart met een bovenstaande proef om de doorstroming van bestaande huurders naar een beter passende woning te stimuleren.
Veel huurders willen wel verhuizen naar een kleinere woning als bijvoorbeeld de kinderen het huis uit zijn, maar ze ondernemen niet altijd actie. Ook zijn er huurders die juist groter willen wonen, omdat het gezin is uitgebreid. Het aanbod van betaalbare gezinswoningen is kleiner dan de vraag.

Wilt u meer weten over de proef voor de verbetering van het doorstromen? Neem dan contact met ons op via (073) 656 23 82 of info@woonwijze.nl