Toewijzingscriteria

Gezocht: huis op maat

Mooie woning gezien? Hou er rekening mee dat voor iedere woning andere voorwaarden gelden. Die hebben te maken met bijvoorbeeld leeftijd, gezinssamenstelling en inkomen. Welke criteria bij de woning van uw keuze horen, staan in de advertentie waarin de woning wordt aangeboden.

Vanaf 1 januari 2016 moeten woningcorporaties passend toewijzen. Dat betekent dat u, als u in aanmerking wilt komen voor huurtoeslag niet een te dure woning mag huren. Klik hier voor het schema om te zien wat voor u van toepassing is.

Woonwijze verhuurt momenteel slechts enkele woningen met een huurprijs die hoger is dan € 720,42 per maand. Als uw inkomen op het moment van zoeken hoger is dan € 38.035 per jaar, is er dus een beperkt aanbod waarop u kunt reageren.

 

Houd uw gegevens up-to-date

U bent als woningzoekende zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van uw inschrijfgegevens. Zorg ervoor dat bij ons het juiste inkomen en de goede gezinssamenstelling bekend zijn. Op basis van die gegevens vindt namelijk de selectie plaats voor de toewijzingen en wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een bepaalde woning. Alleen als uw gegevens correct zijn, maakt u kans op selectie van de woning waar u op gereageerd hebt.

Eventuele wijzigingen van bijvoorbeeld uw adres of inkomen kunt u doorgeven via onze site. U kunt ook telefonisch een wijzigingsformulier aanvragen of even binnenlopen in onze woonwinkel. Het is de bedoeling dat u snel de veranderde gegevens doorgeeft. Anders bestaat de mogelijkheid dat u niet geselecteerd kunt worden voor uw voorkeurswoning.

Let op: bent u nog geen 23 jaar? Dan kunt u alleen huurtoeslag krijgen voor woningen met een huurprijs lager dan € 424,44.