Speciaal boekje met mooie herinneringen aan de Grote Zeeheldenbuurt

Saamhorigheid, klaarstaan voor elkaar, warmte en gastvrijheid. Woorden die hoorden bij de Grote Zeeheldenbuurt. Met de herstructurering van de wijk wordt ook een stukje Vughtse historie afgesloten. Om dit niet volledig verloren te laten gaan, is een herinneringsboek gemaakt, dat u hier kunt bekijken.   

“We kijken graag naar de toekomst, maar het is ook belangrijk om soms stil te staan bij het verleden. Daarom vind ik het zo geweldig dat zoveel mensen zich hebben ingezet om dit mooie boek over de geschiedenis van de Grote Zeeheldenbuurt te maken.”
Charlotte Beukeboom, onze directeur-bestuurder reikte donderdag 24 januari met veel plezier de eerste exemplaren van het boek ‘Dierbare herinneringen aan de Grote Zeeheldenbuurt’ uit aan Wim van der Steen en Cees Verspeek. Als leden van de bewonerswerkgroep waren zij niet alleen een van de initiatiefnemers voor het boek, maar zij maakten zich ook sterk voor het sociaalplan en de planvorming van de nieuwe wijk. “De manier waarop zoveel mensen zich hebben ingezet voor de wijk en dit boek bewijst hoe je samen het verschil kunt maken.”

Brug tussen toen en nu  
In het kantoor van Woonwijze waren tientallen oud-bewoners gekomen om als eerste in het boek te bladeren. De vormgeving met oude en nieuwe foto’s riepen meteen herkenning op. De Vughtse Ada Imming schreef met veel liefde de interviews met oud-bewoners. Charlotte Beukeboom citeerde uit haar treffende voorwoord ‘Het zijn prachtige herinneringen die we opgetekend hebben en die een brug slaan tussen toen en nu. Herinneringen aan een buurt waar mensen hebben geleefd in betrokkenheid met elkaar, waar kinderen naar school zijn gegaan, waar lief en leed met elkaar zijn gedeeld.’
Op de plek waar de oude Grote Zeeheldenbuurt stond verrijzen straks 152 aardgasloze sociale huurwoningen en appartementen. “Het wordt een wijk die voldoet aan de eisen van deze tijd, maar daarbij verliezen we absoluut niet uit het oog dat het ook een buurt moet zijn waar ruimte is voor mooie nieuwe herinneringen.”

Het herinneringsboek is hier te lezen. Het is in beperkte oplage gedrukt. Wilt u het boek ontvangen? Neem dan contact op met Simone den Reijer (073) 656 23 82 of secretariaat@woonwijze.nl.