Bewoners Helvoirtseweg zorgen voor uitbreiding ‘Huiskamer’

Door samen er de schouders onder te zetten, kwam er vijf jaar geleden een fijne ontmoetingsplek in de berging van ons seniorenwoongebouw aan de Helvoirtseweg. De ruimte viel zo in de smaak dat al snel het verzoek kwam voor een kleine uitbreiding. Door opnieuw de krachten te bundelen, is ook dit gelukt. Maandag (11 februari) werd de heropening gevierd met koffie, taart en muziek.  

Een keukenblokje en net wat extra bewegingsruimte. Dat was de wens van de bewoners van de 27 seniorenwoningen in ons gebouw aan de Helvoirtseweg voor hun gezamenlijke ‘huiskamer’. Hier komen ze twee keer in de maand samen. Een keer voor een kopje koffie en een keer voor een lunch.
De gemiddelde leeftijd van de bewoners in het gebouw is tussen de 75 en 80 jaar. Wij vinden het belangrijk dat zij niet alleen fijn kunnen wonen, maar ook de gelegenheid hebben om elkaar op een prettige manier te ontmoeten. We zetten ons hier graag voor in. Liefst met de mensen zelf. “Het mooie was dat toen we vroegen wie er mee wilde helpen er meteen vijf handen de lucht in gingen”, zegt onze adviseur participatie en leefbaarheid Gerdie Jans Rat.

Vereende kracht
Samen met bewoner en drijvende kracht van de verbouwing Tiny van Hemert heropende onze directeur-bestuurder Charlotte Beukeboom maandag de ruimte: “Het is zo mooi om te zien hoe jullie met vereende kracht dit voor elkaar hebben gekregen.” Om het feestelijke moment te vieren, sneden ze samen de taart aan.
Bewoner Kees van der Brugge droeg speciaal voor de gelegenheid een treffend gedicht over senioren voor. De ochtend werd afgesloten door samen met een gitarist liedjes van toen te zingen.