De moeraseik en het vuurfestijn op het Versterplein

De 17 meter hoge ‘nieuwe’ moeraseik is klaar voor zijn reis naar het Versterplein in Vught.
Met uiterste precisie is het gevaarte deze week uitgegraven. In het filmpje is mooi te zien hoe dat ging. Woonwijze schenkt de boom als vervanging voor de oude boom die afgelopen week gekapt werd.

Vurige start bouw
Vrijdag 21 november is de nieuwe boom in alle vroegte met een dieplader vervoerd van boomkwekerij Van den Berk in Sint-Oedenrode naar Vught. Rond 10.30 uur is de reus met een autokraan op zijn nieuwe plek gezet. ’s Avonds om 19.30 uur vierden we op het bouwterrein ‘vlammend’ de start van de bouw. Alle inwoners van Vught zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Bekijk hier een korte opname van het transport van de nieuwe boom.

Een dieplader en een autokraan moesten er aan te pas komen om de 17 meter hoge moeraseik op zijn nieuwe plek aan het Versterplein te zetten. Dat was een heel karwij. Hoe dat precies in zijn werk ging, van het uitsteken van de boom in Sint-Oedenrode tot het planten in Vught, ziet u hier!

Televisiezender LTV besteedde uitgebreid aandacht aan de aankomst van de nieuwe moeraseik op de Versterhof. Hier ziet u het mooie resultaat van de nieuwe moeraseik op het plein.

LTV heeft ook opnames gemaakt van de vurige opening, die ziet u hier.

Onze fotografe maakte prachtige foto’s van de vurige opening.